ŠKOLA PEVANJA

Škola pevanja Aleksandre Radović je osnovana 2006.godine u Beogradu, a od 2010.godine je krenula sa radom i u Novom Sadu.

Nastava u školi je organizovana po četvoromesečnim semestrima (prolećni i jesenji) i posvećena je talentovanim mladim ljudima, budućim pevačima, koji žele da rade na sebi, usvoje znanja iz oblasti savremene muzike i pripreme se za izazove koje karijera u muzičkom svetu nosi sa sobom.

Srž nastavnog plana i programa škole čine individualni časovi na kojima polaznici u „jedan na jedan“ interakciji sa predavačima uče osnovne tehnike pevanja, tehniku disanja i proizvodnje tona, vibrato, napredne vokalne tehnike, pevanje pratećih vokala, scenski nastup, rad u studiju i druge oblasti bitne za uspešno bavljenje pevanjem. Individualni časovi su u potpunosti prilagođeni polazniku, imajući u vidu njegovo predzanje, iskustvo, želje i ambicije, i za svoj glavni cilj imaju razvijanje individualnosti kod mladih pevača.

Pored individualnih časova, nastava u školi obuhvata i grupne časove posvećene teoriji muzike i grupnom pevanju, kao i predavanja koja drže gosti – predavači iz javnog života (pevači, glumci, aranžeri, tekstopisci, kompozitori, producenti). U prethodnim semestrima gosti – predavači su bili: Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Zoran Radetić, Saša Vasić, Aleksandra Milutinović, Goran Kovačić, Ogi Radivojević, Marinko Madžgalj, Romana Panić, Tanja Banjanin, Lejla Hot, Jelena Mitić, Bojan Marović, Beauty Queens, Marko Kon, Akoš Laki, Frajle, Jovan Adamov, Glorija, Ivan Firči, Tijana Bogićević i mnogi drugi.

Kao dodatne aktivnosti, škola organizuje posete tonskim studijima, koncertima i televizijskim emisijama.

Kruna četvoromesečnog rada sa polaznicima je završni koncert – javni čas, gde mladi budući pevači pred stručnim žirijem prezentuju svoj napredak i učestvuju u kompletnoj produkciji koncerta. Svaki javni čas se snima profesionalno i polaznici po završetku semestra dobijaju DVD snimak. Najbolji učenici, po mišljenju žirija, dobijaju vredne nagrade, besplatan naredni semestar, učešće na Radijskom festivalu i druge nagrade.

Od septembra 2011.godine u okviru škole počinje da funkcioniše hor „Soulmasters“, posvećen savremenom horskom izrazu. Hor je sačinjen od bivših učenika škole, kao i drugih talentovanih mladih ljudi. Ukoliko ste zainteresovani da se priključite horu, kontaktirajte nas.

Kako o uspehu i kvalitetu škole najbolje svedoče bivši i sadašnji učenici, evo snimaka nekih od njih.

Beograd:
UK „Parobrod“, Kapetan Mišina 6a,

Novi Sad: KUD „Svetozar Marković“, Šumadijska 6


Telefon: 063/80-400-64
E-mail:
skolaaleksandreradovic@gmail.com

Boris Subotić

Sanja Dimitrijević

Dunja Vujadinović

Gitarsi

HOME VESTI BIOGRAFIJA ALBUMI SPOTOVI BURRA ŠKOLA PEVANJA KONTAKT